عصب کشی دندان چیست؟
به فرایندی که برای درمان عصب دندان استفاده می کنند، عصب کشی یا درمان ریشه دندان می گویند. اندودنتیکس (یا همان ریشه‌درمانی) شاخه‌ای از علم دندانپزشکی است که با پالپ دندان و بافت‌های اطراف ریشه دندان سروکار دارد. برای درمان مشکل ریشه دندان می‌توان به دندانپزشک عمومی یا متخصص عصب کشی (ریشه‌درمان) مراجعه کرد.

به دندانپزشکی که پس از دوره عمومی دندانپزشکی دوره تخصصی درمان ریشه کانال را گذرانده است متخصص عصب کشی می گویند. دندانپزشکان عمومی هم می‌توانند عصب کشی انجام دهند اما اگر دندان شرایط وخیمی داشته باشد یا برای بار دوم نیاز به عصب کشی داشته باشد، او را به متخصص عصب کشی یا پزشک ریشه‌درمان ارجاع می‌دهند. پس از انجام عصب کشی، پزشک پالپ دندان را برمی دارد و تمام کانال‌ها و حفره‌ پالپ دندان را با مواد مخصوص پر می کند تا باکتری وارد دندان نشود.

عصب کِشی یا عصب کُشی دندان، کدام اصطلاح درست است ؟
حقیقت این است که در زبان علمی دندانپزشکی اصطلاحی به نام “عصب کشی”( چه با ضمه و چه با کسره) وجود ندارد. اصطلاح علمی و آکادمیک آن، Root Canal Therapy (درمان کانال ریشه) است که به اختصار RCT نامیده می شود. حتی اصطلاح “اندو” برای درمان کامل ریشه اصطلاح صحیحی نیست. عبارت صحیح “درمان اندودونتیک” است که باز هم RCT نسبت به آن اصطلاح دقیق تر و صحیح تری است. در این درمان، محتوی عفونی پالپ و کانال ریشه دندان خارج و تمیز میشود تا عامل عفونی و باکتریایی از بدن حذف شود و درد دندان متوقف گردد

درد بعد از عصب کشی
زمانی که دندانی نیاز به درمان ریشه یا عصب کشی دارد، این تفکر که با درد بعد از عصب کشی دندان چه کار کنیم، باعث می شود در شروع این درمان تردید داشته باشیمدر این قسمت قصد داریم در مورد درد بعد از عصب کشی ( درمان ریشه ) بیشتر صحبت کنیم...

بسیاری از افراد نگران درد بعد از عصب کشی و یا همان درمان ریشه هستند و با توجه به توصیفاتی که از دیگران شنیده اند و یا تجربیات شخصی شان از انجام این درمان هراس دارند و نگران این هستند که شاید درمان به خوبی انجام نشده و به همین دلیل است که دچار حساسیت و درد میشوند،

آیا واقعا درمان عصب کشی همیشه با درد همراه است؟
در ادامه ی مطلب به پاسخ سوالات و ابهامات رایج در این باره پرداخته ایم.

در واقع چرا یک دندان به عصب کشی احتیاج دارد؟
در ساختار هر دندان چندین لایه وجود دارد که جنس و ویژگی های متفاوتب دارند، زمانی که پوسیدگی به مرکزی ترین قسمت دندان که بخش زنده ی دندان است یعنی پالپ میرسد، ریشه دندان دچار عفونت میشود و درد شدیدی را به دنبال دارد. در فرایند درمان ریشه، کانال ریشه پاکسازی میشود و با مواد مخصوصی پر میشود که از رشد مجدد باکتری جلوگیری میکند و سپس دندان یا با مواد ترمیمی پر میشود و یا پست و روکش میشود. اگر درمان ریشه انجام نشود ممکن است بعد از مدتی این درد آرام شود اما این به این معنی نیست که عفونت از بین رفته و ریشه ترمیم شده است، بلکه به معنی از بین رفتن کامل عصب است که اصطلاحا میگوییم عصب دندان مرده است. با گذر زمان دیگر دندان قابل نگه داری نخواهد بود و به مرور خرد میشود و باید کشیده شود.

درد بعد از درمان ریشه
درد بعد از درمان ریشه طبیعی است؟
بسیاری از افراد بعد از انجام عصب کشی دردی ندارند اما برخی از مراجعین با توجه به شرایط قبل از درمان با درد مواجه میشوند، به طور معمول درد بعد از درمان ریشه تا مدتی یک امر طبیعی است چرا که هم بافت لثه احتیاج به ترمیم و بهبودی دارد و هم التهاب و عفونت دندان بعد از مدتی برطرف میشود.

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟
اگر شما هم حتی برای یک مرتبه عصب کشی دندان را تجربه کرده باشید، حتما متوجه شده اید که این عمل، جزو یکی از عمل های سخت دندانپزشکی است و این سؤال برایتان پیش می آید که طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است و چگونه ماندگاری دندان عصب کشی شده را افزایش دهیم. این مقاله شما را در این باره و طول عمر سایر عمل های سخت دندانپزشکی راهنمایی می کند.

عصب کشی فرایندی است که در آن پالپ دندان ملتهب، عفونی یا پوسیده را درمان می کنند. پالپ ماده نرمی است در وسط دندان قرار دارد و از عصب، رگ‌های خونی و بافت همبند تشکیل شده‌است. حفره پالپ حفره‌ای توخالی در قسمت مرکزی تاج است که پالپ داخل آن قرار دارد. این حفره تا زیر کانال ها ادامه دارد و حتی به ریشه هم می رسد.

نکته : برخی ریشه‌ها بیشتر از یک کانال ریشه دارند اما همه آن ها حداقل دارای یک کانال هستند.

هرچند عمل هایی مانند پر کردن دندان یا عصب کشی دندان جلو و روکش دندان سخت است، اما گاهی عدم رعایت مراقبت های لازم یا عدم مهارت کافی دندانپزشک، شما را مجبور به تکرار این عمل ها می کند.

طول عمر دندان پر شده
ازبین رفتن دندان پرشده می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما اینکه این اتفاق چگونه و بعد از چه مدت بیفتده به جنس ماده پرکردنی و مهارت دندانپزشک بستگی دارد. به‌طورکلی، مواد پرکردن دندان از جنس طلا، آمالگام نقره، یا صمغ کامپوزیت هستند. محکم ترین و مقاوم ترین این ماده ها طلا است که بین ۱۵ تا ۳۰ سال ماندگاری دارد.

آمالگام نقره معمولا بین ۱۰ تا ۱۵ سال دوام می‌آورد. کمترین میزان ماندگاری را کامپوزیت دارد که معمولا حدود ۵ تا ۷ سال سالم باقی می ماند.

همه این مواد به مرور زمان فرسوده و کهنه می‌شوند. حتی ممکن است این مواد پرکننده (به غیر از طلا) ترک برداشته یا سوراخ شوند. به خاطر داشته باشید که رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک کمک می کنند که دندان پرشده عمر بیشتری داشته باشد . توصیه می کنیم برای پر کردن دندان های جلویی مواد کامپوزیت را انتخاب کنید چراکه به رنگ طبیعی دندان هستند و طرح لبخند شما را زیباتر می کنند و عوارضی برای سلامتی شما ندارد.

آدرس ارتباطی ما

آدرس  : شیراز ، بلوار ستارخان، کوچه ۱۷، ساختمان صد گل، واحد ۳۰

موبایل : 09029179518

ایمیل  : info[at]drbehtarinezhad[dot]com

اصلاح طرح لبخند، طراحی خط لبخند در شیراز

داشتن لبخندی زیبا برای بیشتر مردم حائز اهمیت می‌باشد. اصلاح طرح لبخند یا همان طراحی خط لبخند (شیراز) روشی برای زیباتر کردن چهره‌ی شما می‌باشد. برای انجام طراحی لبخند، ابتدا باید مشکلاتی که دندان و یا فک شما دارد را حل کنید، پس علاوه بر زیبایی، فواید درمانی زیادی هم دارد. در فرآیند طراحی لبخند، با روش‌های مختلفی مثل لمینت، ارتودنسی و...، رنگ، فرم، شکل، موقعیت و دیگر مشکلات دندان اصلاح می‌شود.

دکتر مریم بهتری نژاد طراحی خط لبخند در شیراز، طراحی خط لبخنـــد در شیـــراز