جراحی ایمپلنت دندان و نکاتی که باید درباره آن بدانید
جراحی ایمپلنت دندان عملی است که در آن پایه های فلزی به شکل پی هستند، جایگزین ریشه دندان می شود. روكش های دندانی جایگزینی بسیار عالی برای دندان های آسیب دیده یا از دست رفته می شوند که مانند دندان های طبیعی به نظر می رسند و کار می کنند.
نحوه انجام جراحی کاشت ایمپلنت به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک بیمار کاملا بستگی دارد. جراحی ایمپلنت دندان ممکن است شامل چندین روش مختلف باشد. مهمترین مزایای ایمپلنت پشتیبانی کامل از دندانهای جدید شما می باشد. فرآیندی که نیاز به بهبود استخوان در کناره های ایمپلنت دارد. از جایی که این ترمیم استخوان به گذشت زمان نیز نیاز دارد، این روند ممکن است بين ٢تا ٤ماه به طول بی انجامد. ایمپلنت دندان یک پیچ فلزی می باشد که جایگزین قسمت ریشه دندان از دست رفته می شوند. یک دندان مصنوعی بر روی قسمت پیچ یا همان پایه قرار می گیرد و به شما نمای دندان واقعی می بخشد.
یکی از مهم ترین مزایا ایمپلنت دندان که آن را بین بیماران و پزشکان به روشی محبوب تبدیل کرده است طول عمر بالای ایمپلنت دندان است. طول عمر ایمپلنت های دندان در حدی میباشد که اگر بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کنید تا آخر عمر می تواند برای شما بماند بدون این که دردسری برای شما به وجود آورد.
مراقبت های روزهای ابتدایی
در ساعت های اولیه پس از عمل جراحی، در سکوت کامل درازبکشید و استراحت کنید، توجه داشته باشید که سر خود را کمی بالاتر قرار دهید.
برای جلوگیری از سرگیجه همیشه به آرامی از یک وضعیت به وضعیت دیگر حرکت کنید، برای مثال اگر در حالت خوابیده هستید و می خواهید بلند شوید ابتدا به آرامی چند لحظه در جای خود بنشینید و سپس به آرامی بایستید.
بیمار باید بعد از عمل جراحی ایمپلنت استراحت کرده و فعالیت بدنی خود را محدود کند، درست مانند هنگامیکه به سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شده است. از انجام تمرینات ورزشی شدید تا ۴۸ ساعت پس از جراحی ایمپلنت دندانی بپرهیزد.
برای بهبود سریع محل جراحی بهترین کار استراحت است.
نحوه انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک شما بستگی دارد. جراحی ایمپلنت دندان ممکن است شامل چندین روش باشد. مهمترین مزیت ایمپلنت پشتیبانی کامل از دندانهای جدید شما است. فرآیندی که نیاز به بهبود استخوان در اطراف ایمپلنت دارد. از آنجا که این ترمیم استخوان به زمان نیاز دارد، این روند ممکن است بين ٢تا ٤ماه طول بکشد.
در چه سنی می توان از ایمپلنت استفاده کرد؟
آیا می دانستید که ... درمان ایمپلنت را باید تا سن 18 سالگی به تعویق انداخت تا رشد اسکلت صورت و فک، تکمیل شود؟
در صورت کاشت ایمپلنت قبل از تکمیل رشد استخواهای صورت، ممکن است در آینده دو مشکل برای فرد ایجاد شود:
بعد از کاشت ایمپلنت، رشد فک و صورت و دندانها ادامه پیدا میکند در حالی که ایمپلنت، رشد نخواهد داشت بنابراین ایمپلنت در سطح پایین تری نسبت به دندانها قرار میگیرد که نمای نامناسب و گیرغذایی و کاهش عمر ایمپلنت را به همراه دارد.
در بعضی موارد مثلا اگر چند ایمپلنت دندانی در یک ناحیه کاشته شده باشد و پروتزی به شکل بریج روی ایمپلنت ها نصب شده باشد مقاومت بریج مانع از رشد اسکلتال در آن ناحیه میشود و بنابراین بیمار دچار بدشکلی و ناقرینگی صورت میشود.
پس از سن 18 سالگی هیچ محدودیتی وجود ندارد و تا هر سنی میتوان ایمپلنت دندانی انجام داد.
بعد از همه جراحی های دندانپزشکی می توان با رعایت نکاتی دوره بهبود بهتری داشت:
- حتما باید از مکیدن (سیگار یا نی) و خالی کردن مکرر آب دهان پرهیز کرد . این اعمال در پروسه لخته شدن خون اختلال ایجاد میکنند!
- ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد از جراحی امکان تورم وجود دارد و در این مدت ممکن است افزایش یابد اما بعد از آن کم کم ازبین می رود و جای نگرانی نیست.
- توجه داشته باشید هنگام استراحت خون به سمت سر سرازیر نشود و حتما ارتفاع سر بالاتر از تنه و پاها قرار گیرد.
- از رژیم خوراکی سرد و نرم استفاده کنید.
- درصورتیکه آنتی بیوتیک برای شما تجویز شده باشد ، حتما آنرا طبق دستور مصرف کنید و در غیر این صورت خودسرانه مصرف نکنید.
- مدتی بعد از جراحی بی حسی باقی می ماند . تا از بین رفتن بی حسی از گاز گرفتن گونه و لب خودداری کنید همچنین به سنگینی این ناحیه ها بی اعتنایی کنید.
- برای کشیدن بخیه در موعد مورد نظر مراجعه کنید.
- مسواک زدن را همانند قبل با یک مسواک نرم ادامه دهید و مراقب ناحیه جراحی شده باشید.